»blog »välkommen @johannestankar

En enstaka ryggsäck

Nu är jag strax på väg ut i världen igen. Den här gången mot mellanösterns medelhavskust. Och när jag reser brukar jag packa lätt. Samma ryggsäck som jag dagligen använder till jobbet. Den har ett bra fack för en bärbar dator, vari jag brukar låta min Macbook Air husera. Varje gång jag lyfter ryggsäcken gläds jag över att ha en så lätt dator. Ryggsäcken rymmer även de nödvändigaste klädesplaggen, anteckningsblock och en systemkamera.

Jag tycker om att vandra till fots när jag utforskar nya ställen, och då är en ryggsäck perfekt. Dessutom blir resandet flexiblare när man slipper flytta väskor ifrån boende till boende hela tiden, utan kan checka ut tidigt på morgonen på ena stället och in sent på ett annat ställe efter en hel dags upptäcksfärd.

Den här gången reser jag inte ensam, utan tillsammans med mina kompisar Johan och Nils. Vi tittade först på Cairo, men efter avrådan ifrån utrikesdepartementet valde vi istället en vecka till Tel-Aviv. Det ska bli spännande att besöka detta ökenklimat och få andas in atmosfären ifrån en region som man så ofta kan läsa om i tidningen. Syrienkonflikt och Gazaremsan till trots känner jag mig inte direkt oroligt. Mest ser jag fram emot några lugnare ljusare dagar och att få äta falafel!

29 December 2013